اجرای نمای انواع سنگ های ساختمانی از گذشته، یکی از زیبا ترین و مدرن ترین نماها محسوب می شود. نمای سنگ علاوه بر مقاومت و استحکام بالا به دلیل زیبایی که دارد، هم در نمای بیرونی و هم در نمای داخلی ساختمان می توان استفاده کرد. یکی از مهمترین ویژگی های نمای سنگ عدم نیاز به هزینه نگهداری آن است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. از طرفی هنگام شستشوی نمای ساختمان، به راحتی می توان سنگ ها را تمیز و براق کرد. در صورتی که قصد دارید نمای بیرونی یا داخلی ساختمان را با سنگ نما کنید لازم است ضوابط و مقررات اجرایی سنگ نما رعایت شود که در این مقاله به این ضوابط اشاره خواهیم کرد.
اجرای نمای سنگ ساختمان
سنگ نما از سنگ های طبیعی و مصنوعی تشکیل می شود که در واقع یک نوع پوشش ساختمان است و بر روی دیوار ساختمان نصب می شود. اجرای نمای سنگی ساختمان را باید براساس نوع سنگی که برای ساختمان انتخاب کرده اید، به روش های مختلف انجام شود. زمانی که شما می خواهید نمای بیرونی ساختمان را طراحی کنید باید به مواردی مثل نوع سنگ، روش اجرای سنگ، تجهیزات و مصالح لازم برای اجرای نمای ساختمان توجه داشته باشید. بهترین سنگ ها برای اجرای نمای سنگی ساختمان سنگ های مرمر، گرانیت، کوارتزیت، تراورتن هستند که هر نوع از این سنگ ها به روش های مخصوصی نصب می شوند. با اجرای نمای سنگی در ساختمان به راحتی می توان هنگام نماشویی ساختمان و شستشو نما سنگ ها تمیز و پاکیزه کرد.
مزایای اجرای نمای سنگ ساختمان
اجرای نمای سنگ ساختمان به عنوان یکی از پرکاربرد ترین و رایج ترین پوشش های ساختمان شناخته شده است. سنگ نما علاوه بر اینکه ظاهری زیبا و جلوه ای خاص به ساختمان می دهد باعث محافظت از دیوار های ساختمان هم می شود. سنگ های مخصوص نمای ساختمان در برابر رطوبت و تغییرات شرایط آب و هوایی مقاومت بالایی دارند. از مهمترین مزایای استفاده از نمای سنگ عبارتند از:
- مقاومت سنگ ها در برابر خوردگی و تغییرات آب و هوایی
- بادوام و در صورتی که به درستی نگهداری شوند و در زمان های مناسب شستشوی نما انجام شود طول عمر طولانی دارند.
- سنگ های نما به دلیل اینکه براق هستند به ساختمان زیبایی و جذابیت خاصی می دهد.
- قابلیت کاهش خطر آتش سوزی در ساختمان
- دارای طرح های متنوع
ضوابط اجرایی جهت سنگ نما
برای اینکه از سنگ در نمای ساختمان استفاده کنید نیازمند رعایت ضوابط و مقررات اجرایی سنگ نما و دستورالعمل هایی است که در ادامه چند مورد از آنها را شرح می دهیم.
- در صورتی که می خواهید از سنگ برای نمای ساختمان استفاده کنید باید دقت کنید که سنگ ها کاملا سالم، بدون پوسیدگی و شکستگی و در برابر رطوبت، بارندگی، نور خورشید، وزش باد و……تخریب نشده باشند.
- سعی کنید در هوای سرد نمای سنگ را انجام ندهید چون ممکن است سنگ ها یخ بزنند.
- یکی از مهمترین ضوابط نمای سنگ این است که از ماسه ای استفاده کنید که دو بار شسته شده و بدون خاک باشد برای اینکه از سقوط سنگ ها جلوگیری شود.
- برای دوغاب سنگ نما هرگز از نخاله های ساختمانی استفاده نکنید چون خطر آفرین است. همچنین نباید از سیمان خشک برای دوغاب استفاده کرد تا دوغاب زودتر خشک شود.
- حتما به تراز بودن سنگ ها دقت داشته باشید.
- هنگام اجرای سنگ جهت نمای ساختمان هرگز از سیم اسکوپ سراسری برای نصب سنگ ها استفاده نشود چون باید این سیم اسکوپ ها در چند نقطه به طور جداگانه به کار گرفته شود.
- قبل از انجام نمای سنگ محل مورد نظر باید کاملا تمیز باشد تا سنگ و ملات به طور کامل چسبیده شوند.
- اجرای نمای سنگ ساختمان حتما از مصالح باکیفیت استفاده شود و توسط یک تیم متخصص و حرفه ای انجام شود.
در نهایت برای اجرای سنگ جهت نمای ساختمان بدست افراد حرفه ای در این زمینه سپرده شود تا طبق استاندارد های لازم و به بهترین شکل انجام شود که هم از نظر زیبایی و از لحاظ ایمنی کاملا بدون نقص باشند. نکته دیگر اینکه سنگ ها به مرور زمان به دلیل آلودگی هوا، باد و باران کثیف می شوند شما می توانید برای شستشوی نما از نماشویی سنگ ساختمان کمک بگیرید تا سنگ نما تمیز و پاکیزه شوند.
مهمترین ضوابط و مقررات اجرایی سنگ های مخصوص نما
برای نمای ساختمان باید از سنگ هایی استفاده کنید که دارای ویژگی و مشخصات زیر باشند:
- سنگ ها از نظر ظاهر و بافت کاملا سالم و متراکم باشند.
- فاقد هوا زدگی و پوسیدگی، ترک، حفره، شیارهای بازو….باشند.
- بادوام باشند.
- سنگ مخصوص نما باید سطحی کاملا یکنواخت داشته باشد. این سنگ ها باید به بهترین شکل صیقلی شوند تا رگه ها و نقش سنگ به طور کامل مشخص شود.
- در برابر یخ زدگی و هوا زدگی مقاوم باشند.
- سنگ ها باید به گونه ای باشند که آب درون سنگ نشت نکند.
- نوع هر سنگ در ضخامت برش آن سنگ تاثیر می گذارد بدین معنا که سنگ هایی با ضخامت کم برش می دهند که دارای دوام و مقاومت بیشتری هستند. همچنین اگر سنگی مقاومت کمی دارد باید با ضخامت بیشتری برش دهند.
- سنگ ها به گونه ای هستند که هنگام شستشوی نما به راحتی تمیز و براق می شوند.
سخن پایانی
سنگ نما یکی از مصالح ساختمانی محسوب می شود که می توان در نمای بیرونی و داخلی ساختمان بکار برد. استفاده از سنگ نما یا پیچ و رولپلاک نما باعث می شود زیبایی و جذابیت خاصی به ظاهر ساختمان بخشد و چون مقاومت بالایی در برابر تغییرات شدید آب و هوایی دارند ساختمان را در برابر خرابی های مختلف محافظت می کند. قبل از انجام سنگ نما باید حتما نکات مهم و دستورالعمل های لازم که در مقاله ذکر شد، رعایت کنید. سنگ ها انواع مختلفی و در ضخامت های متفاوتی هستند. ضخامت هر سنگ را براساس مقاومت سنگ برش می دهند. به این گونه، اگر سنگی مقاومت بالایی دارد با ضخامت کمتری برش داده می شود و اگر مقاومت سنگ پایین است باید با ضخامت بیشتری برش دهند. همچنین در هنگام شستشوی نما نوع سنگ و نوع نمایی که در ساخت ساختمان به کار رفته بسیار مهم است. ساختار سنگ ها به گونه ای هستند که علاوه بر اینکه باعث زیبایی ساختمان و افزایش ارزش افزوده ساختمان می شود، هنگام نماشویی ساختمان و شستشو نما به راحتی می توان شستشوی نما را انجام داد.